8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Proba scrisă la română a BAC-ului de toamnă, fără incidente în Olt. Au absentat 78 de liceeni

- Advertisement -

Sesiunea de toamnă a examenului național de Bacalaureat a debutat pe 24 august, iar în Olt probele scrise ale acestuia sunt susținute de aproximativ 800 de candidați în cele patru de examen – două în municipiul Slatina și câte unul în municipiul Caracal și orașul Corabia. La această sesiune, în Slatina există și un centru de evaluare a lucrărilor. Prima probă, cea de limba și literatura română, a avut loc luni, iar în județ s-a desfășurat fără incidente.

78 de absolvenți de liceu au absentat din diverse motive la prima probă scrisă a Bacalaureatului de toamnă. Astfel, dintre cei 250 de înscriși fiind prezenți doar 172. „Nu s-au prezentat 78 de candidați. Nu au fost nici elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Ținând cont de contextul actual al pandemiei COVID-19, au trebuit respectate aceleași măsuri de prevenire a răspândirii infecției ca și în sesiunea de vară a Bacalaureatului. Astfel, nu au existat candidați căre să fi avut temperatura de peste 37,3 grade Celsius”, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt. Însă, au fost doi liceeni care s-au aflat în izolare la domiciliu, alți trei fiind spitalizați sau în carantină.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a publicat subiectele și baremul de corectare pentru proba de limba și literatura română luni, la ora 15:00, și pe site-ul subiecte.edu.ro.

Sesiunea de toamnă a examenul național de Bacalaureat continuă marți, 25 august, cu proba obligatorie a profilului – matematică și istorie, pentru ca miercuri, 26 iunie, absolvenții de liceu olteni să susțină proba la alegere a profilului și specializării. Totodată, echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. „În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea sau recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat – 2020, potrivit metodologiei specifice” mai transmite ISJ.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie, până la ora 12:00, și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic inclusiv o declarație tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația tip este semnată și de părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor în zilele de 3 și 4 septembrie, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți