20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cadre medicale de la spitalele din Slatina și Caracal, dar și un polițist, printre noii olteni depistați cu SARS-CoV-2

- Advertisement -

Zece noi infecții cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate marți de Grupul de Comunicare Strategică în județul Olt, iar bilanțul total a ajuns la 1.217 de la începutul pandemiei. Printre ultimele cazuri sunt trei asistente medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, un medic de la Spitalul Municipal Caracal și un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică.

Pe lângă aceste cinci cazuri COVID-19, mai sunt cinci care au fost prin transmitere comunitară.

Iar din numărul totalul de 1.217 persoane depistate cu virusul SARS-CoV-2, sunt în jur de o sută de olteni internați în continuare în spital, zece fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai sunt aproximativ 1.090 de persoane externate, dintre acestea în jur de 700 fiind vindecate, 213 externate din spital la cerere și aproximativ 180 care au refuzat internarea şi au fost izolate la domiciliu.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în județul Olt sunt şi 38 de persoane care au fost confirmate cu infecția COVID-19 și au murit, dar toate acestea aveau și comorbidități, dar și 8.020 de olteni care s-au testat pentru depistarea virusul chinezesc.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți