7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Direcția de Protecția a Copilului continuă să caute asistenți maternali profesioniști

- Advertisement -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt continuă să caute persoane din județ care vor să devină asistenți maternali. Obiectivul instituției este de a angaja 20 de asistenți maternali profesioniști prin proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, însă până acum au fost angajate doar nouă persoane, iar alte trei urmează a fi atestate în vederea încadrării.

Direcția de Protecție a Copilului Olt, în calitate de partener în proiect, şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Copii şi Adopţie, în calitate de beneficiar, desfăşoară de la începutul anului 2019 campania de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în județ, care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti.

De la 1 ianuarie 2020 și până acum au fost depuse la sediul instituției 48 de cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în Olt care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti şi, dintre acestea, 40 au fost evaluate, iar opt sunt în curs de evaluare. Din cele 40 de persoane ale căror cereri au fost evaluate, doar nouă au fost angajate, trei urmează să fie atestate, iar 28 de cereri au fost respinse.

Evaluările la domiciliu a persoanelor ce vor să fie asistenţi maternali au fost reluate de DGASPC Olt în urmă cu trei luni, la fel și cursurile de formare profesională în profesia de asistent maternal.

În această lună, august, instituția a informat și două primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. 

„Întrucât în anul 2020 obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, iar în perioada ianuarie – august 2020 au fost angajați nouă dintre aceștia, DGASPC Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249.412.692, telefon nr. 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro”, anunță instituția.

Potrivit DGASPC Olt, proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali profesionişti.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți