9.7 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Victor Iacobescu, noul inspector general al ISJ. Cum încep școala elevii din județ

- Advertisement -

Daniela Țîrcomnicu nu mai este șefa învățământului oltean, iar în locul său vine fostul inspector școlar adjunct Victor Iacobescu. Ordinul de numire nu l-a primit încă, însă, potrivit acestuia, Iacobescu va fi noul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Olt începând cu data de 1 septembrie. Profesorul de limba română vine la conducerea instituției într-un moment greu, având în vedere contextul actual al pandemiei de Coronavirus, zi de zi în județ fiind confirmate noi infecții cu virusul SARS-CoV-2.

Noul an școlar 2020 – 2021 ar urma să înceapă pe 14 septembrie, iar în prezent cei din ISJ țin legătura cu școlile oltene, astfel încât să fie asigurate permanent condițiile de igienă, cu respectarea de elevi și profesori a distanțării sociale, dar și a regulilor de bază pentru a se feri de infectarea cu COVID -19.

Chiar și așa, reprezentanții Inspectoratului Școlar nu s-au decis dacă elevii se întorc în bănci la această dată, iar dacă se va întâmpla acest lucru șansele sunt undeva la 50 la sută. O decizie clară se va lua pe 7 septembrie, așa cum se va întâmpla și la nivel național, ținându-se cont bineînțeles și de situația epidemiologică din județul Olt, spune Victor Iacobescu.

„Din punctul meu de vedere, șansele ca elevii să se întoarcă fizic la școală sunt undeva la 50 la sută. Trebuie să ținem cont de evoluția cazurilor din ultimele 14 zile, trebuie să ținem cont de cele trei scenarii. Dacă vor fi cazuri, un caz la mia de locuitori, atunci în mod sigur trecem la scenariul galben, cel intermediar, respectiv cursurile online alternează cu orele predate în clase. Să sperăm că nu ajungem la cel roșu. Direcția de Sănătate Publică Olt are cuvântul cel mai greu, ne va transmite datele, noi le vom trimite către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și atunci se va lua o decizie dacă începe sau nu școala fizic. Undeva pe 7 septembrie, analizând evoluția cazurilor din ultimele două săptămâni, vom lua decizia dacă elevii merg sau nu la școală. Dacă ne vom confrunta cu situația similară din comuna Schitu, atunci sigur va fi scenariul roșu”, a declarat Victor Iacobescu, șeful învățământului oltean.

Conducerea ISJ discută zilele acestea ce măsuri sunt luate în calcul atunci când apar dascăli sau elevi diagnosticați cu infecția COVID-19. „Trebuie să ținem cont de clasa în care învață copilul, dacă este vorba de un elev de la clasele I – IV atunci toți copiii trec pe scenariul roșu, pentru că nu ne permitem ca învățătorul sau alți elevi din clasă să se îmbolnăvească, iar lucrurile să capete o turnură defavorabilă. Roșu înseamnă că sunt suspendate cursurile, iar activitatea trece online. Dacă vorbim de elevii de la clasele V – VIII sau IX – XII, ținând cont că sunt mai mulți profesori la clasă, atunci vom vedea dacă este scenariul galben sau cel roșu, în funcție de datele primite de la DSP”, a mai adăugat noul inspector general.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți