20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Doar trei îmbolnăviri noi cu Coronavirus în Olt. Bilanțul total crește la 1.312 cazuri

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat o nouă creștere a cazurilor de Coronavirus înregistrate în județ. Față de zilele trecute, în ultima zi au fost numai trei îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2, însă de la începutul pandemiei bilanțul total al acestora a ajuns la nu mai puțin de 1.312.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt spun că cele trei cazuri noi sunt cu transmitere comunitară, iar din numărul totalul de 1.312 persoane depistate cu infecția COVID-19, sunt 90 de olteni încă internați în spital, zece fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai sunt aproape 1.200 de persoane externate, dintre acestea în jur de 750 fiind vindecate, 251 externate din spital la cerere și puțin peste 180 care au refuzat internarea şi au fost izolate la domiciliu.

În continuare sunt și bolnavi internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde se tratează cei diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, care au test cu rezultat pozitiv în urma retestării. Așadar, distinct de cele trei îmbolnăviri, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost doar două persoane ce au fost reconfirmate pozitiv la noul Coronavirus.

Dintre cele 1.312 cazuri, în Olt sunt înregistrate și 41 de decese ale unor persoane cu SARS-CoV-2, însă toate acestea pe lângă infecția cu virusul aveau și alte probleme de sănătate. De asemenea, specialiștii în sănătate publică din județ mai spun că sunt și 8.292 de olteni care s-au testat pentru depistarea infecției COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți