8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trafic îngreunat pe DN 64, în urma unui accident produs între Piatra Olt și Brâncoveni

- Advertisement -

Grav accident de circulație produs luni după-amiază, în jurul orei 13:45, pe Drumul Național 64, între orașul Piatra Olt și comuna Brâncoveni. Două autoturisme au fost implicate în evenimentul rutier în urma căruia traficul s-a desfășurat cu dificultate.

„Pe Drumul Național 64 a avut loc o coliziune între două autovehicule. Polițiștii Serviciului Rutier sunt la fața locului pentru dirijarea traficului rutier. În prezent se circulă alternativ, până la finalizarea cercetărilor. Recomandăm conducătorilor auto sa manifeste răbdare și prudență în trafic. Pentru a evita evenimentele rutiere, rugăm conducătorii auto să circule cu viteză redusă în zonă și să păstreze o distanţă corespunzătoare față de autovehiculul din față”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În urma accidentului au rezultat și răniți, la fața locului acționând mai multe echipaje SMURD de la ISU Olt și autosanitare de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt. Dintre cele cinci persoane aflate în ambele mașini, două dintre ele au ajuns la spital.

„Pompierii Detașamentului Slatina și Gărzii Osica de Sus, cu două echipaje SMURD, o autospecială de stingere și o autospecială pentru descarcerare, au intervenit pe Drumul Național 64, între localitățile Piatra Olt și Brâncoveni, pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor unui accident rutier. La fața locului s-au deplasat și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt. În accident au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru adulți și un minor. Echipajele medicale au asistat toate cele cinci persoane la locul intervenției și au transportat la Unitate Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina minorul și o femeie”, a spus Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Băiatul, în vârstă de patru ani, din municipiul Slatina, prezenta excoriații la mâini și picioare și o plagă în zona frontală, iar femeia de 39 de ani, tot din Slatina, prezenta dureri lombare și dureri toracice.

După finalizarea misiunii echipajelor de prim ajutor, pompierii au acționat și pentru sablarea carosabilului de resturile rezultate în urma accidentului produs pe DN 64, între Piatra Olt și Brâncoveni.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt, care au efectuat cercetări la locul producerii accidentului și au fluidizat traficul rutier, au stabilit că evenimentul s-a produs pe fondul pierderii controlului volanului într-o curbă la stânga.

„Un tânăr de 19 ani, din comuna Osica de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 64, din direcția Caracal spre Piatra Olt, într-o curbă la stânga, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Slatina”, a spus reprezentantul IPJ.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, în urma rezultatului stabilindu-se că aceștia nu se aflau sub influența alcoolului. Polițiștii rutieri au deschis dosar penal în cauză și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Traficul rutier a fost reluat în condiții normale după aproape o oră din momentul producerii accidentului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți