12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Două decese din cauza COVID-19 în Olt. S-au raportat și nouă infecții noi

- Advertisement -

S-a comunicat o nouă creștere a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 în județ. Grupul de Comunicare Strategică a raportat cu nouă cazuri COVID-19 mai multe față de ziua anterioară, de la începutul pandemiei bilanțul total al acestora ajungând la 1.321. Din păcate, în ultimele Oltul a înregistrat și două noi decese ca urmare a îmbolnăvirii cu noul Coronavirus.

Cele nouă îmbolnăviri noi cu SARS-CoV-2 sunt prin transmitere comunitară, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Dintre acestea, în ultimele 24 de ore unul a fost la Clubul Sportiv Municipal Slatina, unde zilele acestea au mai fost înregistrate alte două infecții cu virusul, dar unul este la o persoană care s-a întors la serviciu din concediul de odihnă.

Iar din totalul de 1.321 de cazuri, înregistrate de la începutul pandemiei COVID-19, sunt puțin peste 90 de olteni internați în continuare în spital, nouă fiind la Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai sunt aproximativ 1.200 de persoane externate, dintre acestea puțin peste 750 fiind vindecate, 252 externate din spital la cerere și aproape 190 care au refuzat internarea şi au fost izolate la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în județ sunt şi 8.349 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică a anunțat și pacienți care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde se tratează bolnavii diagnosticați cu infecția COVID-19, ce au test cu rezultat pozitiv în urma retestării. Așadar, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost 12 persoane reconfirmate pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Cu cele două noi decese, sunt 43 înregistrate în județul Olt de la începutul pandemiei, însă pe lângă faptul că persoanele au fost confirmate cu Coronavirus, toate acestea aveau și boli asociate.

Primul deces înregistrat în ultimele 24 de ore este al unui bărbat de 73 de ani, din orașul Balș, internat pe 23 august la Spitalul Județean de Urgență Slatina. În aceeași zi acesta a fost confirmat cu infecția COVID-19, decesul acestuia survenind luni, 31 august. Ca și comorbidități olteanul avea hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, iar cauza decesului a fost un stop cardiorespirator și infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Celălalt deces a fost la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din municipiul Slatina, internat inițial la Spitalul Slatina pe 17 august, zi în care a fost și confirmat cu noul Coronavirus. Tot pe 17 august a fost transferat la Secția Anestezie și Terapie Intensivă Neurologie a Spitalului Caracal, unde a murit pe 1 septembrie. Bătrânul avea boli asociate precum tumoră cerebrală operată, hemiplagie dreaptă și epilepsie secundară, iar cauza decesului a fost stopul cardiorespirator și infecția COVID-19.

Cătălin FIRCOIU 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți