7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

32,30%, promovarea în județ după afișarea rezultatelor inițiale ale BAC-ului de toamnă

- Advertisement -

S-a încheiat sesiunea din toamnă a examenului național de Bacalaureat, iar în județul Olt promovabilitatea a fost de 32,30%, însă este în scădere față de sesiunea august – septembrie 2019, când rata de promovare a fost de 32,38%.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Olt, din totalul candidaților promovați, respectiv 208, 137 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 71 provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019 – 2020 este de 37,33%, iar în cazul promoțiilor anterioare procentul candidaților promovați este de 25,63%.

La probele scrise, care au avut loc în patru centre de examen – două în municipiul Slatina și câte unul în municipiul Caracal și orașul Corabia – s-au prezentat 644 de candidaţi din cei 852 de candidaţi înscrişi. Nu au existat absolvenți de liceu care să fi fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

ISJ mai arată că media minimă de promovare a Bacalaureatului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele, înainte de contestaţii, au fost afișate miercuri, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele s-au publicat prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD). Liceenii nemulțumiți de notele obținute la sesiunea de toamnă a BAC-ului, pot depune contestații atât în format fizic, cât și electronic, până miercuri seara, la ora 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun sau transmit inclusiv o declarație tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația tip este semnată și de părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Soluționarea contestațiilor au loc în zilele de 3 și 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți