11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltul are al 44-lea deces din cauza infecției COVID-19. Alte 23 de îmbolnăviri, raportate într-o zi

- Advertisement -

Județul Olt a înregistrat în ultimele 24 de ore cel de-al 44-lea deces din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre o femeie de 69 de ani, din comuna Osica de Sus, care a murit miercuri la Spitalul Slatina, iar pe lângă acest deces în județ, în ultima zi, au mai fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică și 23 de îmbolnăviri noi cu Coronavirus, precum și cinci bolnavi care au ieșit pozitiv la retestare.

Femeia de 69 de ani a fost internată la Spitalul Județean de Urgență pe 23 august, zi în care a fost și confirmată cu COVID-19. Tot pe 23 august, osiceanca a fost transferată pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă a unității medicale, unde după zece zile a încetat din viață. Cauza morții este, potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, un stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic și infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar ca și comorbidități avea diabet zaharat și dislipidemie.  

Acesta este cel de-al 44-lea deces înregistrat în județ, de la începutul pandemiei.

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat joi și 23 de noi infecții cu virusul chinezesc în județ, iar bilanțul total al cazurilor de Coronavirus confirmate de la începutul pandemiei a ajuns la 1.358. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei diagnosticați cu infecția COVID-19, Oltul are și cinci persoane ce au fost reconfirmate pozitiv.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți