12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Promovabilitatea finală a Bacalaureatului de toamnă, în creștere cu 3,72%

- Advertisement -

S-au afișat rezultatele finale ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, iar în județul Olt rata finală de promovare, înregistrată după soluționarea contestațiilor, este de 36,02%. Comparativ cu rata de promovare generată de rezultatele inițiale, care a fost de 32,30%, se constată o majorare de 3,72% și o creștere cu mai bine de un procent în raport cu Bacalaureatul din toamna 2019, când a fost de 34,50%, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt, .

Prin urmare, 232 de candidați, cu 24 mai mulți față de prima afișare a rezultatelor, au promovat examenul în sesiunea de toamnă a BAC-ului din anul 2020. Dintre aceștia, 149 de candidați provin din promoția curentă, iar 83 de candidați provin din promoțiile anterioare.

„Rata de succes pentru promoția din anul școlar 2019 – 2020 a crescut la 36,02%, de la 32,30% înainte de contestații, în timp ce pentru promoțiile anterioare ponderea candidaților promovați este de 29,96%, 25,63% fiind înainte de soluționarea contestațiilor. Au fost depuse 180 de contestații, defalcate astfel: proba E)a) – 31 (limba și literatura română), proba E)c) – 93 (matematică și istorie) și proba E)d) – 56 (cea la alegere a profilului). În cazul a 167 de lucrări, notele au fost modificate, prin creștere sau micșorare”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul Școlar.

S-au prezentat 644 de candidați din totalul celor 852 de candidați înscriși la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului și nu au existat candidați eliminați din cauza unor fraude sau tentative de fraudă.

Media minimă de promovare a examenului a fost de 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă a trebuit să fie 5 (cinci). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați. Rezultatele finale au fost afișate sâmbătă, 5 septembrie, în cele patru centre de examen din județ, două fiind în Slatina și câte unul în Caracal și Corabia, dar și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele au putut fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți