15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Legea privind afișajul electoral la Slatina, respectată de PNL Olt. Sesizarea PNR a fost respinsă de BEC

- Advertisement -

Partidul Neamul Românesc a depus la sfârșitul săptămânii o sesizare la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Slatina prin care arăta că Organizația Județeană a Partidului Național Liberal Olt încalcă legea privind afișajul electoral la nivelul municipiului reședință a județului Olt. Sesizarea formațiunii politice a fost însă respinsă de BEC Slatina, ca neîntemeiată, în urma verificărilor efectuate stabilindu-se că PNL Olt a respectat legea în ceea ce privește afișajul electoral în Slatina.

Filiala Olt a PNR a sesizat la BEC Slatina faptul că afișele electorale folosite de PNL sunt mai mari decât dimensiunile legale și nu au fost amplasate cu acordul proprietarilor, acestea fiind amplasate în alte locuri decât cele stabilite. Proprietățile menționate se află pe străzile Aleea Independenței, Ecaterina Teodoroiu, Plevnei, Dealul Viilor, Varianta Oituz, Banului, Potgoriilor, Ulmului și Vulturului.

Însă, din verificările reprezentanților Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Slatina s-a stabilit că PNL OLt a amplasat afișele electorale în alte locuri decât cele stabilite având acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deținătorilor spațiilor respective. Totodată, a decis că dimensiunile afișelor electorale nu depășesc dimensiunile prevăzute de lege.

De aceea, BEC Slatina a decis respingerea sesizării PNR, ca neîntemeiată.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți