2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape o sută de şoferi au rămas pietoni. Poliţiştii rutieri le-au reţinut permisele

- Advertisement -

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri au acţionat pe drumurile publice din judeţ, iar în urma unei acţiuni pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe au reţinut aproape o sută de permise auto. 31 dintre şoferi au rămas pietoni, după ce au fost prinşi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

556 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care au încălcat prevederile legale în weekend, valoarea totală a acestora fiind de 177.470 lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 92 de permise de conducere, dintre acestea 31 fiind pentru consum de alcool şi 61 pentru alte abateri, fiind retrase şi şase certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci fiind pentru consum de alcool, unul pentru consum de substanţe psihoactive şi opt pentru alte abateri.

Băuţi la volan

Doar în cursul zilei de duminică, doi şoferi au fost depistaţi la volan în stare de ebrietate. În satul Doba, comuna Pleșoiu, a fost depistat un tânăr de 20 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,52 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Şi poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală Perieți au depistat un bărbat de 50 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Judeţean 546 A, în comuna Schitu, având o concentrație alcoolică de 0,80 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți