12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

11 infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în Olt

- Advertisement -

Sunt tot mai mulți olteni care contractează virusul SARS-CoV-2. Grupul de Comunicare Strategică a raportat un total de 1.423 infecții COVID-19 în județul Olt, de la începutul pandemiei, în ultima zi fiind înregistrate 11 dintre acestea. Noile îmbolnăviri sunt cu transmitere comunitară, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Datele oficiale arată că dintre cele 1.423 de persoane diagnosticate cu noul Coronavirus, 95 sunt încă internate în spital, zece fiind pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din municipiile Slatina şi Caracal unde sunt trataţi pacienţii care au contractat virusul chinezesc. Alţi aproape 1.290 de olteni au fost deja externaţi, dintre aceştia aproximativ 800 fiind vindecaţi şi 289 externați la cerere. Există și aproape 200 de pozitivi la infecția COVID-19 care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu.

Din păcate, în județ sunt și 45 de persoane care au avut boala şi au încetat din viaţă, de la începutul pandemiei, dar toate acestea sufereau şi de alte boli. Statistica pusă la dispoziţie de DSP mai arată că avem şi 8.762 de olteni care până acum s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.   

Totodată, potrivit comunicării GCS, distinct de cele 11 infecții COVID-19 nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în spitalele din Slatina și Caracal, care erau deja pozitivi, 15 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți