19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Varianta Oituz intră în reparaţii capitale din primăvară

- Advertisement -

Se fac investiţii în infrastructura rutieră la Slatina, intrarea dinspre Piteşti, dar şi bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu de la intrarea în municipiu dinspre Craiova, fiind în reparaţii capitale. Proiectul este unul complex, în reabilitare şi modernizare urmând a intra şi Varianta Oituz, Emil Moţ, primarul Slatinei, dând asigurări că lucrările vor demara în primăvara anului viitor.

Edilul, invitat luni seara în emisiunea Reporter24 de la postul local de televiziune Olt TV, a declarat că reparaţiile la Varianta Oituz nu au putut începe anul acesta, exproprierile fiind o problemă.

„În primăvară intrăm cu Varianta Oituz. Acolo nu am putut să facem deocamdată nimic pentru că a durat foarte mult cu exproprierile. Este foarte greu, pentru că omul trebuie să fie de acord, vrea vânzare, nu vrea vânzare pentru că nu-i convine prețul. Am încercat să ne înțelegem cu proprietarii de terenuri, cu unii am reușit, cu alții nu. Este singura variantă să luăm acest teren și să facem lucrările”, a spus primarul Emil Moţ.

Edilul Slatinei a mai menţionat că lucrările vor fi de calitate, iar asfaltul va rezista minimum zece ani.

„Pe Varianta Oituz, lucrarea nu se face doar pe stradă, se face pe tot ce înseamnă mal, pentru că malul are izvoare de apă pe sub el și trebuie să fie captate, să facem foraj cu injecții de beton ca să nu fugă. Facem drum de trafic greu, iar timp de un deceniu nu trebuie să mai avem nicio problemă. O altă problemă pe care am avut-o este tonajul camioanelor, pentru că nu respectă greutatea totală. Dacă ar merge cu 20 de tone ar trebui să țină, dar când merg cu 40 de tone, atunci asfaltul se strică. Îl întrebi pe drumar, că mi-a dat garanție, dacă îmi repară drumul și el spune că nu este vina lui, pentru că nu s-a respectat tonajul”, a mai spus primarul municipiului reşedinţă a judeţului Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți