19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Doi salariaţi de la SJU Slatina şi un poliţist, printre noii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au anunţat că patru dintre cele şapte infecții noi cu COVID-19 raportate de Grupul de Comunicare Strategică sunt cu transmitere comunitară, în timp ce celelalte trei sunt angajaţi ai unor instituţii oltene. Este vorba despre doi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

La spital s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 o infirmieră şi un biolog, iar la Poliţia Olt un agent de poliţie de la Biroul Ordine Publică al Poliţiei municipiului Slatina.

Cu aceste şapte cazuri de Coronavirus comunicate în ultimele 24 de ore, în județ am ajuns la un bilanț total de 1.430 de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 84 de persoane sunt internate în spital, 11 fiind la secțiile Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Alți aproximativ 1.320 de olteni au fost externați, dintre aceștia 820 fiind vindecați, aproape 300 externați din spital la cerere și în jur de 200 care au refuzat internarea şi au fost izolați la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în județ sunt şi 8.716 persoane care s-au testat pentru depistarea infecţiei COVID-19.

De asemenea, sunt și 46 de olteni care au decedat din cauza virusului SARS-CoV-2, însă aceştia, pe lângă infecţie, aveau și alte probleme de sănătate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți