11.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Inaugurare în comuna Ianca. Satul Potelu al localității are rețea de canalizare și stație de epurare

- Advertisement -

Eveniment notabil, zilele trecute, în satul Potelu al localității dunărene Ianca. S-au finalizat lucrările la rețeaua de canalizare și stația de epurare a apelor uzate, inaugurarea investiției având loc în prezența lui Mirel Pascu, primarul comunei Ianca, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

La inaugurarea investiției au mai participat Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt, deputatul PSD de Olt Marius Iancu, reprezentanți ai administrației publice locale și constructorului, dar și un sobor de preoți care a ținut o slujbă de sfințire.  

Edilul a declarat că realizarea din satul Potelu era necesară. „Este o frumoasă şi, totodată, necesară realizare a satului Potelu, în contextul în care sistemul de alimentare cu apă este deja funcţional, benefică locuitorilor, civilizației și condiţiilor de trai din localitatea noastră! Mulţumesc pentru sprijinul şi înţelegerea acordată pentru realizarea acestui obiectiv, şi nu numai, întregii conduceri administrative a Consiliului Județean Olt”, a declarat Mirel Pascu, primarul localității din sudul județului.

Marius Oprescu a spus că după inaugurarea acestei investiții va urma și cea din satul Ianca. „Este o mare bucurie să mă aflu la Ianca, cu atât mai mult cu cât în ultimul mandat al domnului primar Pascu au început să crească investiţiile în localitate, urmând ca după reţeaua de canalizare de la Potelu să fie inaugurată şi cea de la Ianca. Asigur administrația locală de aici de tot sprijinul nostru în toate proiectele pe care comuna Ianca le va propune şi de aici încolo”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Proiectul din satul Potelu, comuna Ianca, a fost implementat și finanțat prin Programul Național de Dezoltare Locală, valoarea sa ridicându-se la peste 10,6 milioane de lei. Construcţia a fost începută în luna noiembrie a anului 2018 şi avea ca termen de execuţie doi ani, însă lucrările au fost finalizate cu două luni mai devreme, rețeaua de canalizare și stația de epurare a apelor uzate devenind funcţională la începutul acestei săptămâni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți