12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Investiţii de aproximativ 23 de milioane de lei în Corabia. Proiectul include refacerea trotuarelor şi realizarea de piste pentru biciclete

- Advertisement -

Primăria oraşului Corabia anunţă că s-a semnat contractul de proiectare şi execuţie al proiectului „Investiţii integrate pentru creşterea mobilităţii în oraşul Corabia”, a cărui valoare se ridică la aproape 23 milioane de lei. Prin implementarea acestui proiect se doreşte ca trotuarele degradate din oraş să fie refăcute, însă investiţii vor fi făcute şi la ceea ce înseamnă infrastructura pietonală şi marcaje rutiere. Totodată, se vor amenaja parcări şi apar piste pentru biciclete pe şapte artere din oraşul de la Dunăre.  

„Este un proiect foarte important care va permite administrației să repare trotuarele din oraş, aflate într-o stare accentuată de degradare. Obiectivul general al proiectului vizează creşterea mobilităţii urbane în oraşul Corabia, prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil şi durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon”, au transmis autorităţile locale printr-o postare pe pagina oficială de Facebook a Primăriei.

Principalele lucrări de intervenţie vor fi: intervenţii la infrastructura pietonală pe o lungime de aproximativ 30 de kilometri, reabilitarea şi lărgirea trotuarelor existente; amenajarea de treceri pentru pietoni – pe fiecare sens de circulaţie înainte de trecerea de pietoni se vor amenaja „speed-bumpere” pentru încetinirea vehiculelor şi pentru evitarea accidentelor; piste de ciclişti pe o lungime totală de 11.044 metri liniari pentru bulevardele 1 Mai, Nicolae Titulescu, străzile Bucureşti, C. A. Rosetti, Fraţii Goleşti, Mihail Kogălniceanu, Ştefan cel Mare; înfiinţarea sistemelor de închiriere a bicicletelor – sisteme de bike-sharing, se vor realiza două zone de parcare a bicicletelor de lungă durată, de unde acestea se pot şi închiria, fiind poziţionate pe bulevardul 1 Mai tronson 1 – bulevardul 1 Mai tronson 2.

În cadrul aceluiaşi proiect se vor amenaja parcări de scurtă durată pentru biciclete în 15 locaţii, respectiv pe străzile Cuza Vodă, C. A. Rosetti, Tudor Vladimirescu, Griviţa Roşie şi bulevardul 1 Mai. O locaţie va cuprinde mai multe elemente specifice care sunt necesare parcării bicicletelor pe termen scurt, anunţă administraţia. De asemenea, va exista şi marcaj rutier pentru reconfigurarea parcărilor astfel încât autovehiculele să nu mai poată parca în zona colţurilor intersecţiilor afectând vizibilitatea din intersecţii şi punând în pericol pietonii şi bicicliştii.

Pe parcursul derulării execuției lucrărilor, conducerea Primăriei Corabia îi va convoca pe corăbieni la un referendum local, pentru a lua o decizie în privința arborilor de pe străzile cuprinse în acest proiect, respectiv vor hotărî dacă aceştia se vor corona sau vor fi înlocuiți.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți