10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 130 de clădiri ale şcolilor oltene, fără autorizaţie de securitate la incendiu

- Advertisement -

Noul an şcolar 2020 – 2021 bate la uşă, iar în unităţile de învăţământ din şapte localităţi oltene încep după scenariul galben, în contextul actual al pandemiei de COVID-19 aici înregistrându-se o rată de infectare de peste un caz la mia de locuitori. Pe lângă nesiguranţa din punct de vedere al sănătăţii, preşcolarii şi elevii ar putea fi puşi în primejdie pentru că peste 130 de clădiri ale şcolilor din judeţ funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Aşa arată cea mai recentă situaţie actualizată de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, înainte de începerea anului şcolar.
„La nivelul județului Olt funcționează 167 de unități de învățământ cu personalitate juridică, care au în administrare 550 de clădiri. Dintre acestea, 133 de clădiri funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, 36 de clădiri dețin autorizație de securitate la incendiu, iar 381 de clădiri nu au executat lucrări de investiții și nu necesită autorizație de securitate la incendiu”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Sursa citată a mai spus că pentru 44 de clădiri dintre cele care nu dețin autorizație de securitate la incendiu au fost emise avize de securitate la incendiu, pentru lucrări de investiții la clădiri existente sau pentru intrarea în legalitate, în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți