22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

1.472 infecţii COVID-19 înregistrate în judeţ, de la începutul pandemiei. 17 cazuri în 24 de ore

- Advertisement -

Judeţul Olt se apropie cu paşi repezi de 1.500 de infecţii cu virusul SARS-CoV-2. Concret, de la începutul pandemiei, potrivit raportării de vineri a Grupului de Comunicare Strategică, în judeţ s-au înregistrat până acum nu mai puțin de 1.472 de cazuri. În ultima zi s-au comunicat 17 îmbolnăviri noi cu COVID-19.

16 dintre cele 17 cazuri noi sunt prin transmitere comunitară, iar celălalt este o altă asistentă medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Iar dintre cele 1.472 infecții cu noul Coronavirus în rândul persoanelor din județ, puţin peste o sută sunt la pacienții încă internați în spital, zece fiind pe Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai avem şi 1.340 de olteni externaţi, 830 fiind vindecați, puţin peste 310 care s-au externat la cerere și aproximativ 200 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în judeţ sunt şi 8.810 persoane care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

În afara celor 17 cazuri noi de infecţii COVID-19, continuăm să avem și pacienți care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați bolnavii depistați cu virusul chinezesc, ce ies pozitiv la retestare. Grupul de Comunicare Strategică anunță că, distinct de noile îmbolnăviri, în urma retestării pacienţilor, care erau deja pozitivi, patru persoane din Olt au fost reconfirmate pozitiv. 

Din totalul de 1.472 persoane din Olt depistate cu noul Coronavirus, în judeţ sunt și 48 care au încetat din viaţă, de la începutul pandemiei, însă toate acestea, pe lângă infecţia COVID-19, aveau şi alte probleme medicale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți