23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Surpriză pentru elevii din clasa pregătitoare la Slatina. Ghiozdanele cu rechizite, deja pe bănci

- Advertisement -

Programul „Primul meu ghiozdan” a fost continuat și anul acesta de reprezentanții Primăriei municipiului Slatina, care înainte de începutul anului școlar 2020 – 2021 a alocat de la bugetul local suma de 90.000 de lei pentru achiziționarea acestora.

Atât băieții, cât și fetele de la clasa pregătitoare din școlile slătinene, sunt beneficiari ai acestui program, aceștia urmând a avea parte de primul lor ghiozdan, echipat corespunzător cu rechizitele școlare necesare pentru începerea cursurilor în data de 14 septembrie, încă din prima zi.

Emil Moț, primarul Slatinei, a fost personal vineri în câteva dintre școlile din Slatina pentru a pune pe băncile micuților ghiozdanele frumos colorate și cu personaje din desenele animate.

„Așa cum știți, educația a constituit mereu o prioritate pentru mine în calitate de primar al orașului nostru. Pe lângă investițiile realizate în aria educației, programul «Primul meu ghiozdan» va aduce și în acest an zâmbetul pe chipurile copiilor care încep clasa pregătitoare”, a declarat edilul.

Verificări la școlile slătinene

Primarul municipiului reședință a județului Olt, însoțit de viceprimarul Gigi Ernes Vâlceleanu, a făcut și vizite la mai multe unități de învățământ slătinene, pentru a vedea dacă reprezentanții acestora au asigurat toate materialele necesare de protecție pentru elevi și cadrele didactice, ținând cont de contextul actual al pandemiei COVID-19. Autoritățile locale au vizitat Colegiul Național „Ion Minulescu” și școlile gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, „Eugen Ionescu” și „Vlaicu Vodă”, unde au controlat dacă există măști de protecție și dezinfectant de mâini, având în vedere Primăria Slatina a redistribuit bugetul local pentru cumpărarea acestora. Totodată, s-a urmărit și dacă în unitățile școlare poate fi respectată distanțarea socială, într-una dintre acestea edilul Emil Moț făcând și măsurători în acest sens.

Cursă specială pentru elevi

Pentru că reîntoarcerea cursanților la ore înseamnă și supraaglomerarea mijloacelor de transport în comun, motiv pentru care administrația locală a luat decizia de a introduce o cursă specială pentru elevi, respectiv un autobuz care va circula pe Linia 2 și pleacă de la Gară și va ajunge la Catedrală, pentru Colegiul Național „Radu Greceanu”. Sunt aproape 1.400 de copii cu abonamente, transportul acestora fiind gratuit, care plecată din Gară la ora 07:20, iar la retur ora de plecare este 14:00. Însă, elevii se pot folosi și de celelalte autobuze, unde purtarea măștii și distanțarea socială sunt obligatorii. De asemenea, autoritățile locale au dat asigurări că mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate după fiecare cursă în parte, în autobuze existând și dispensere cu dezinfectant pentru mâini.

„Sunt bucuros să vă fac cunoscut traseul dedicat transportului în siguranță, dar și gratuit, pentru elevii Slatinei. Ruta către și de la școala va conecta zonele importante ale orașului. În intervalele orare 06:00 – 08:00, respectiv 14:00 – 15:30, cursa dedicată transportului de elevi va opri în următoarele stații: Gară – Artileriei – Steaua – Metalurgic – Fabra – LPS – Helios – Parc Hotel – Catedrală (plecare), Catedrală – Spital – ACR – Romtelecom – Vâlcea – Metalurgic – Steaua – Gară (retur). Săptămânal, mii de elevi sunt transportați în municipiu către și de la școlile unde învață, frecvența curselor fiind de șapte minute”, a conchis edilul Slatinei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți