15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Focar COVID-19 la Spineni. Alți 44 de beneficiari ai centrului, infectați

- Advertisement -

Este un adevărat focar de Coronavirus la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. După ce luni avea să fie confirmat un beneficiar al centrului, acesta prezentând simptomatologie specifică infecției COVID-19, respectiv febră și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a fost pozitivat, marți au mai fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 alte 44 de persoane cu dizabilități.

Ioana Ciobanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt, a declarat că doar 22 dintre beneficiarii centrului care au fost confirmați sunt duși la spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei care au infecția COVID, pentru a fi internați și a primi tratamentul de specialitate necesar vindecării.

„Avem alți 44 de beneficiari confirmați, sunt persoane cu dizabilități, din care pentru 22 s-a dispus internarea. Se iau și alte măsuri impuse de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Cei care nu sunt pozitivi, sunt izolați într-un alt pavilion. Nu au venit toate testele, încă se mai lucrează”, a spus reprezentantul DGASPC.

În urma confirmării cu noul Coronavirus, la începutul săptămânii, a primului beneficiar de la CIA Spineni, din subordinea DGASPC Olt, 61 de angajați și 71 de beneficiari au fost testați pentru depistarea infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți