6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţiştii din Olt, acţiune cu scopul de a stopa evenimentele neplăcute produse pe calea ferată

- Advertisement -

„Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi” este campania la care poliţiştii olteni iau parte în această perioadă, scopul acesteia fiind acela de a opri producerea de incidente pe calea ferată. De aceea, la începutul acestei săptămâni, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Olt, împreună cu cei de la Serviciul Judeţean de Poliție Transporturi Olt, au desfăşurat activităţi preventive în gările din Slatina, Caracal, Piatra Olt și Drăgănești-Olt.

„Acţiunea are scopul de a determina adolescenții și tinerii să conștientizeze riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectată regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Sursa citată mai transmite că o fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune, de 27.000 de volţi. „Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave”, mai spun poliţiştii.

Campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” se desfășoară în toată ţară până în data de 31 ianuarie 2021, iar pe parcursul acesteia un vagon de călători personalizat cu însemnele campaniei, vizual și mesaj, va fi atașat trenurilor care circulă în România, pentru a transmite mesajul preventiv.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți