9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni au descins la persoane din Rotunda, acuzate de comiterea unor operațiuni ilegale cu tutun

- Advertisement -

Mai mulți olteni din comuna Rotunda, acuzate de comiterea unor fapte penale cu tutun, au fost luate cu asalt luni seara de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Poliției municipiului Slatina, sprijiniți de mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Olt. Oamenii legii au percheziționat 19 domicilii ale unor persoane fizice, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal.

„În fapt, mai multe persoane fizice din comuna Rotunda, județul Olt, sunt bănuite că ar fi cultivat și achiziționat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În urma descinderilor, polițiștii au ridicat nu mai puțin de 226 de kilograme tutun mărunțit, 1.031,1 kilograme de tutun foi și două aparate de mărunțit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Toată cantitatea de tutun foi a fost indisponibilizată.

De asemenea, 17 persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru a fi audiate.

Polițiștii de investigare a criminalității economice continuă acum cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de trei grame, 200 țigări de foi mai mari de trei grame, peste un kilogram tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Fiscal.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți