10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Salariul aluminiştilor creşte după ce ALRO Slatina a primit o parte din banii pe certificatele verzi

- Advertisement -

Angajaţii uzinei de aluminiu ALRO de pe platforma industrială a Slatinei au primit o nouă veste bune. Dacă acum puţină vreme se zvonea că singurul producător de aluminiu din ţară cu o activitate de 55 de ani îşi va închide porţile, iată că în prezent o parte din banii alocaţi într-o primă tranşă de aproape 50 de milioane de euro, ajutor de la stat pentru certificatele verzi, şi care au fost viraţi în contul ALRO de Executiv, se vor regăsi în salariile aluminiştilor.

Decizia a fost luată în urma unei întrevederi pe care Liviu Voiculescu, candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria Slatina, a avut-o la începutul săptămânii cu o parte din echipa de conducere a uzinei de aluminiu şi sindicalişti. Preşedintele PNL Olt îi asigură pe angajaţi că o parte din această sumă de bani le este destinată lor, prin creşterea salariilor acestora.   

„Prima tranșă de bani din schema de ajutor de stat pentru ALRO oferită de Guvern a devenit operațională, astfel că marea companie de pe platforma industrială a Slatinei poate demara acțiunile pentru relansarea producției industriale. Astăzi (luni n.r.), am avut o întrevedere cu sindicatele și conducerea societății pentru a reafirma sprijinul guvernamental, dar și pentru a iniția demersurile necesare pentru ca sprijinul primit să se regăsească atât în veniturile salariale, cât și în condițiile de muncă oferite salariaților ALRO. În urma demersurilor pe care le-am efectuat pe lângă conducerea societății și sindicate, negocierile ulterioare au garantat, într-o primă fază, o creștere a venitului salarial pentru angajați”, a declarat candidatul Voiculescu la fotoliul de primar al Slatinei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți