10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cea mai mare creștere a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 în județ. 55 de cazuri raportate într-o zi

- Advertisement -

Județul Olt a depășit cifra de 1.600 infecții cu COVID-19. Mai precis, de la începutul pandemiei, potrivit raportării de miercuri a Grupului de Comunicare Strategică, s-au înregistrat nu mai puțin de 1.603 cazuri cu noul Coronavirus. Numai într-o singură zi avem și un record de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, respectiv 55.

Specialiștii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au confirmat că aceste ultime 55 de infecții COVID-19 au fost în rândul beneficirilor și personalului angajat din Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. Din totalul de 1.603 cazuri înregistrate de la începutul pandemiei, puțin peste 110 persoane sunt internate şi acum în unităţile medicale din județ.

Mai avem şi aproximativ 1.500 de olteni externaţi, 879 fiind vindecați, 390 care s-au externat la cerere și aproape 220 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în judeţ sunt şi 9.206 de persoane care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Însă, pe lângă cele 55 infecții noi cu Coronavirus, în Olt sunt și acum bolnavi care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei depistați cu această boală, ce ies pozitiv la retestare.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, șapte persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv. 

Dintre cele 1.603 îmbolnăviri cu COVID-19, Oltul înregistrează, din păcate, și 48 de decese ale unor persoane diagnosticate cu boala, însă toate acestea aveau și alte probleme medicale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți