17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se extinde focarul COVID de la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni

- Advertisement -

Focarul de Coronavirus de la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, aflat în subordinea Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, continuă să crească. Dacă marți seara erau pozitivați cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 44 de beneficiari, dar și 17 persoane care se ocupă de asistența și îngrijirea medicală a acestora, în dimineața zilei de miercuri aveau să fie confirmați cu infecția COVID-19 încă 16 angajați.

Noile cifre fac ca în focarul de la centrul din Spineni să fie nu mai puțin de 77 persoane diagnosticate cu noul Coronavirus. Din totalul acestora, potrivit Rădiței Piroșca, directorul DGASPC Olt, 25 de persoane, care sunt beneficiari ai instituției de asistență socială, au fost duși și internați pe Secţia COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, dar și la unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt – Spitalul Municipal Caracal, unde primesc tratament de specialitate.

Între timp, conducerea DGASPC spune că specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au luat toate măsurile necesare pentru ca la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni să fie limitată răspândirea cu virusul SARS-CoV-2, printre acestea numărându-se și separarea cazurilor negative de cele pozitive în pavilioane diferite, instituția permițând acest lucru.

Dar în continuare mai sunt multe probe care deocamdată nu au fost lucrate, iar numărul persoanelor din Centrul Spineni care pot fi infectate cu COVID-19 poate să crească.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți