Polițiștii rutieri din Olt, implicați în proiectul ROADPOL Safety Days

Începând cu 16 septembrie și până pe 22 septembrie 2020, la nivel european, se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității, iar cu această ocazie polițiștii rutieri din Olt se implică în proiectul ROADPOL Safety Days, realizat de Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere. Proiectul este destinat conștientizării, de către participanții la traficul rutier, a riscurilor la care se expun dacă nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Concret, polițiștii rutieri ai IPJ Olt vor desfășura săptămâna aceasta activități informativ – preventive în trafic, în vederea prevenirii implicării în evenimente rutiere a conducătorilor auto și a celorlalți participanți.

„Polițiștii vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la adaptarea vitezei la condițiile de drum, păstrarea distanței între vehicule, conducerea sub influența alcoolului, oboseala la volan, utilizarea telefonului mobil, precum şi portul centurii de siguranță”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Olt.

Potrivit aceleiași surse, conducătorii auto pot accesa website-ul www.roadpolsafetydays.eu pentru a descărca și completa ,,Angajamentul meu pentru zilele siguranței ROADPOL”. Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, precum și ca ziua de 17 septembrie 2020 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<