5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 3,1 milioane măști de protecție pentru nevoiașii din Olt

- Advertisement -

Mulți sunt cei care nici acum, după ce materialele medicale de prevenirea a răspândirii virusului SARS-CoV-2 s-au ieftinit față de începutul pandemiei, nu își permit să-și cumpere o mască sau un dezinfectant pentru mâini. Vorbim de nevoiașii din județul Olt care vor începe să primească măștile de protecție pe care Ministerul Sănătății a început deja să le livreze către direcțiile de sănătate publică din țară. DSP Olt a primit deja peste 3,1 milioane de astfel de materiale medicale, iar de săptămâna viitoare acestea ajung la primăriile oltene.

Reprezentanții unităților administrativ teritoriale vor fi cele care le vor distribui apoi beneficiarilor, care sunt familii și persoane defavorizate.

„În baza Ordonanței de Urgență 78 din 22 mai 2020, Ministerul Sănătății acordă, prin direcțiile de sănătate publică, măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrative, după criterii bine stabilite. Direcția de Sănătate Publică Olt a primit 3.166.650 de măști, recepționate pe 17 septembrie, care vor fi distribuite beneficiarilor, prin autoritățile publice locale, în funcție de solicitările înaintate anterior, începând de luni, 21 septembrie”, au transmis reprezentanții DSP.

Surse din cadrul aceleiași instituții au transmis că cele mai multe materiale medicale vor ajunge, cum este de așteptat, în localitățile din mediul urban, unde numărul populației este mai mare, iar dintre acestea amintim municipiile Slatina și Caracal, dar sunt și comune precum Brastavățu, Ianca, Iancu Jianu, Tia Mare și Urzica. Însă, sunt și localități rurale din Olt unde numărul locuitorilor este mai mic, la fel și cel al beneficiarilor, iar dintre ele enumerăm Milcov, Șopârlița, Tătulești, Topana și Vișina Nouă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți