11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Iancu Jianu, mort din cauza COVID-19

- Advertisement -

Oltul a înregistrat sâmbătă cel de-al 52-lea deces din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei. Un bărbat de 79 de ani, din comuna Iancu Jianu, este cel care a încetat din viață pe un pat al Spitalului Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ.

Inițial, bătrânul a fost internat la Spitalul Orășenesc Balș pe 1 septembrie, unde a fost testat pentru depistarea noului Coronavirus, în ziua următoare fiind confirmat cu boala. Pe 3 septembrie, olteanul din Iancu Jianu a fost transferat la Spitalul Caracal, iar 15 zile mai târziu, respectiv vineri, 18 septembrie, inima sa a încetat să mai bată.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au transmis că bărbatul de 79 de ani a avut ca și cauză a decesului un stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar ca boli asociate bronhopneumopatie obstructivă cronică, diabet zaharat tip II dezechilibrat și hipertensiune arterială grad II.

20 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2. Bilanțul total al cazurilor a ajuns la 1.696

Față de ziua anterioară, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 20 de cazuri noi cu noul Coronavirus, de la începutul pandemiei în județ fiind înregistrate 1.696 de îmbolnăviri. Specialiștii DSP Olt au anunțat că noile infecții sunt cu transmitere comunitară.

Iar din totalul de 1.696 infecții COVID-19 în rândul persoanelor din județ, 105 sunt pacienți încă internați în spital, 12 fiind pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai avem puţin peste 1.540 de olteni externaţi, 901 fiind vindecați, puţin peste 410 care s-au externat la cerere și aproximativ 230 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Totodată, în Olt sunt şi bolnavi care sunt retestaţi pozitiv la noul Coranavirus. Aşadar, distinct de cele 20 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienţilor ce erau pozitivi şi sunt internaţi în spitalele din municipiile Slatina şi Caracal, unde sunt trataţi cei infectaţi cu virusul, sunt cinci persoane reconfirmate pozitiv.  

Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în judeţul Olt sunt şi 9.342 de olteni care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți