17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alţi doi olteni, infectaţi cu COVID-19, au murit. Bilanţul total al deceselor a ajuns la 55

- Advertisement -

În ultimele 24 de ore au fost raportate în judeţul Olt alte două decese din cauza infecţiei cu virusul SARS-CoV+2, iar bilanţul total al morţilor, de la începutul pandemiei, a ajuns la 55.

Primul dintre decese este al unui bărbat de 54 de ani, din comuna Dobrosloveni, care a fost internat pe Secţia Cardiologie – Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din judeţul Olt, în data de 4 septembrie. Acesta a fost testat pentru depistarea noului Coronavirus, în aceeaşi zi primind şi rezultatul pozitiv. Din păcate, duminică, acesta a decedat pe patul de spital.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au transmis că olteanul avea ca şi comorbidităţi boală ischemică coronariană, insuficienţă cardiacă cronică clasa III NYHA, iar ca şi cauză a decesului aceasta a fost stop cardiorespirator, pneumonie virală şi infecţie cu COVID-19.

Cel de-al doilea deces este al unei femei de 84 de ani, din comuna Studina, care a fost internată la Spitalul Caracal pe 13 septembrie, la Secţia Boli Infecţioase. Aceasta a fost testată pentru depistarea infecţiei cu virsul SARS-CoV-2 şi ziua următoare a fost confirmată, fiind şi transferată pe Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. Din păcate, şase zile mai târziu, pe 20 septembrie, inima femeii a încetat să mai bată. Cauza decesului a fost stop cardiorespirator, bronhopneumonie acută virală şi infecţie COVID-19, iar ca boli asociate avea hipertensiune arterială grad II, insuficienţă cardiacă cronică clasa III NYHA şi insuficienţă mitrală.

În afară de cele două decese, Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni şi trei noi îmbolnăviri cu Coronavirus, bilanţul total al cazurilor în judeţ, de la începutul pandemiei, ajungând la 1.710.

Totodată, Oltul continuă să aibă bolnavi care sunt retestaţi pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit GCS, distinct de cele trei cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienţilor ce erau pozitivi şi sunt internaţi în spitalele din municipiile Slatina şi Caracal, unde sunt trataţi infectații cu COVID-19, sunt patru persoane reconfirmate pozitiv.

Specialiștii DSP Olt au anunțat că noile infecții comunicate luni de Grupul de Comunicare Strategică sunt cu transmitere comunitară.

Iar din totalul de 1.710 infecții COVID-19 în rândul persoanelor din județ, 103 sunt pacienți încă internați în spital, 13 fiind pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Puţin peste 1.560 de olteni au fost externaţi, 910 fiind vindecați, în jur de 430 sunt cei care s-au externat la cerere și 220 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Datele oficiale ale specialiștilor în sănătate publică mai arată că în judeţul Olt sunt şi 9.431 de olteni care s-au testat pentru depistarea Coronavirusului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți