3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevi de la trei unități școlare din județ, confirmați cu COVID-19

- Advertisement -

Din nou scenariul roșu în alte trei unități de învățământ din județul Olt, după ce zilele trecute trei elevi s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre câte un cursant de la câte o clasă a Colegiului Național „Ion Minulescu” din municipiul Slatina, Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian” Slatina și Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din municipiul Caracal. Aici s-a trecut deja la scenariul roșu, în urma deciziilor luate de autoritățile județene.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt spun că elevii nu au contractat virusul din interiorului unităților de învățământ, ci dinafară.

Așadar, odată ce s-a trecut la scenariul roșu, cursanții din cele trei clase fac din această săptămână orele în online, măsura fiind luată înainte de weekend.

De vineri, 18 septembrie, s-a stabilit ca timp de două săptămâni activitățile și lecțiile elevilor din clasele de la respectivele unități școlare oltene să aibă loc doar pe Internet.

Un caz de Coronavirus a apărut și la Structura Drăgănești Olt a Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, acolo unde cadrele didactice au aflat că un coleg de-al lor, profesor, este bolnav. Însă, aici nu este nicio problemă gravă, deoarece interacțiunea dascălilor cu elevii a fost minimă, având în vedere că anul școlar începe pe 1 octombrie, în prezent fiind formate grupele de cursanți care vor lua parte la cercuri.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți