13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria organizează a noua ediţie a Concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”

- Advertisement -

Consilierii locali se vor întruni marţi în şedinţă, iar unul dintre proiectele supuse spre aprobare este cel care face referire la suma alocată alocată pentru Concursul de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”, ajuns în acest an la cea de-a noua ediţie, dar şi la regulamentul de organizare a acestuia.

Primăria şi Consiliul Slatina, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Asociaţia Culturală Center Inter Art. Centrul Internaţional de Artă România au stabilit ca ediţia a IX-a a concursului să aibă loc din data de 12 noiembrie  şi până pe 4 decembrie 2020. Manifestarea, care este una cu caracter cultural şi are o semnificaţie profundă pentru oraş, este organizată şi în colaborare cu unităţile de învăţământ slătinene.

La eveniment se pot înscrie toţi elevii claselor V-XII ai şcolilor din urbe, prin organizarea sa dorindu-se stimularea creativității și a talentului tinerei generații.

Activităţile din timpul desfăşurării Concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” sunt programate să înceapă din data de 12 noiembrie.  În această zi, începând cu ora 10:00, organizatorii vor posta pe Facebook şi în unităţile şcolare tematica concursului, pentru fiecare secţiune, diferenţiată pe nivelurile de vârstă a concurenţilor. Apoi, în perioada 12 – 26 noiembrie, elevii vor studia tematica de concurs şi vor realiza eseurile şi creaţiile artistice vizuale; pentru ca în ultima zi, respectiv 26 noiembrie, între orele 08:00 – 12:00, directorii unităţilor de învăţământ să depună la sediul Primăriei Slatina toate lucrările concurenţilor.

26 noiembrie – 3 decembrie este perioada de evaluare de către juriu a lucrărilor literare şi creaţiilor artistice realizate de elevi, iar din 27 noiembrie  şi până pe 3 decembrie, la ora 12:00, perioada de evaluare prin vot electronic (like-uri) pentru premiul de popularitate. Premiul de popularitate se va acorda în funcţie de numărul de like-uri primite doar din România. Pe data de 3 decembrie, în intervalul orar 12:30 – 16:30 se vor publica pe pagina de Facebook punctajele atribuite de juriu pentru fiecare lucrare, pentru ca pe 4 decembrie 2020 să fie anunţaţi câştigătorii.

Mai multe detalii despre regulamentul de organizare a manifestării culturale pot fi găsite pe site-ul Primăriei Slatina, la secţiunea Proiecte de hotărâre.

Municipalitatea slătineană a alocat pentru desfăşurarea acestui eveniment în cele mai bune condiţii suma de 15.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți