19.1 C
Slatina
duminică,8 septembrie,2024

Ultimele Articole

Cursuri în mediul online la alte două clase de la Colegiul Minulescu din Slatina

- Advertisement -

Un profesor de la clasa a IX-a D, dar și un elev de la clasa a IV-a C, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, sunt noile cazuri de Coronavirus care au fost confirmate la nivelul unităților de învățământ din județul Olt. De aceea, directorul Christian Ionescu, împreună cu reprezentanții Consiliului de Administrație al colegiului slătinean, au luat decizia ca și aici să se intre în scenariul roșu, cursurile urmând să se desfășoare în online pentru două săptămâni din momentul apariției cazurilor, respectiv în zilele de marți și miercuri.

De zilele trecute, s-a luat decizia ca la alte trei clase ale unor unități școlare oltene să se intre în scenariul 3, respectiv cel roșu care prevede ca elevii să participe la activitățile școlare în mediul online. Este vorba despre clasa a II-a A de la Colegiul Minulescu Slatina, dar și de clase de la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina și Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Slatina.

De asemenea, în toată Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina s-a trecut de luni la desfășurarea cursurilor în online, după ce s-a trecut la scenariul roșu având în vedere că aici au apărut trei infecții COVID-19 la personalul nedidactic, respectiv la două persoane care se ocupau de curățenie, dar și la un paznic.

În scenariul roșu, pentru 14 zile, s-a intrat săptămâna trecută și la școlile gimnaziale din Spineni și Tătulești, având în vedere că aici rata de infectare privind cazurile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori din cele două comune a crescut. Rata de incidență a crescut după ce mai mulți angajați de la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni care își au domiciliul în aceste localități au fost pozitivați cu infecția COVID-19.

Anul școlar a început după scenariul 3 și la Școala Gimnazială Vădăstrița, unde o profesoară a fost depistată cu noul Coronavirus. Aici, situația a revenit la normal la o săptămână după decizia care a fost luată încă din prima zi a începerii anului de învățământ 2020 – 2021.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți