Peste 362.000 de votanți, așteptați la urne în ziua alegerilor locale. 380 de secții organizate în Olt

Ne mai despart doar două zile până la alegerile locale, oltenii fiind chemați duminică, 27 septembrie, la urne pentru a vota primarii, consilierii locali, președintele Consiliului Județean Olt și consilierii județene. Peste 362.000 de alegători din județ sunt așteptați să-și exprime opțiune de vot la scrutinul electoral, în toate cele 380 de secții de votare câte sunt organizate în localitățile oltene.

Reprezentanții Prefecturii Olt au declarat că din totalul de 380 secții de votare, 121 funcționează la nivelul municipiilor Slatina, Caracal și orașele Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Piatra Olt, Potcoava, Scornicești. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 48, sunt organizate în localitatea Slatina, reședința județului.

În total, sunt 362.446 de olteni ce sunt înscriși pe listele electorale permanente și au drept de vot la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, fiind tipărite nu mai puțin de 1.598.522 de buletine de vot, câte 399.638 pentru primar, Consiliul Local, președinte CJ și consilieri județeni. De asemenea, timbre autocolante sunt 362.711, ștampile cu mențiunea „Votat” 1.900, ștampile de control 380, câte una pentru fiecare dintre secțiile de votare și 113 ștampile pentru birourile electorale de circumscripție, inclusiv Biroul Electoral Județean Olt care își desfășoară activitatea la fostul Colegiul Național Agricol „Carol I” Slatina. În contextul actual al pandemiei de Coronavirus, la nivelul județului Olt au mai ajuns și materiale sanitare, respectiv 81.990 de măști de protecție, 35.000 perechi de mănușți, 1.200 de recipiente a câte 750 mililitri cu dezinfectant de mâini și 4.160 de litri dezinfectant suprafețe.

Toate materialele necesare pentru desfășurarea procesului electoral în bune condiții au fost primite de câteva zile și depozitate într-o locație din Slatina, sub pază, începând de vineri acestea urmând a fi date președinților secțiilor de votare. „Fiecare secție de votare va primi materiale de protecție, măști, mănuși și dezinfectant, care sunt predate odată cu materialele de votare. Distribuirea a început de astăzi (vineri n.r.) pentru cele șase orașe, dar și municipiul Caracal, și continuă sâmbătă pentru municipiul Slatina și cele 104 comune. Predarea tuturor materialelor necesare desfășurării alegerilor locale de duminică se face prin Instituția Prefectului – Județul Olt, acestea fiind ridicate de la fostul Liceu Agricol din Slatina”, a declarat Andreea Asan, șefa Cancelariei Prefecturii Olt.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<