6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă două dosare penale pentru fraudă la vot întocmite de polițiști

- Advertisement -

Cu puțin timp înainte de închiderea secțiilor de votare, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt au anunțat că oamenii legii au întocmit alte două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot pe numele unui bărbat din Vădăstrița și a unuia din cu domiciliul în Spania care a votat cu pașaportul la Giuvărăști. Totodată, un alt oltean din Scărișoara a fost amendat, iar polițiștii efectuează cercetări pentru furt și după dispariția a două ștampile de vot de la secții din orașele Scornicești și Corabia.

Potrivit IPJ Olt, echipele operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Olt au verificat notificările aplicației Sistem Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV), constatând faptul că un bărbat de 49 de ani, din Vădăstrița, a votat la o secție de votare din localitate, deşi avea interzis acest drept, fiind condamnat penal. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în comuna Giuvărăști, s-a stabilit faptul că un alt  bărbat de 48 de ani, cu domiciliul în Spania, a votat la o secţie, legitimându-se cu pașaportul, fără a avea domiciliul la Giuvărăști.

În cele două cazuri au fost întocmite dosare penale în care se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot.

Și polițiștii Secției de Poliție Rurală Deveselu au fost sesizați de președintele unei secții de votare din comuna Scărișoara despre faptul că o persoană ar fi fotografiat buletinul de vot, în timp ce se afla în cabină. Oamenii legii au verificat aspectele semnalate și întrucât acestea au fost confirmate și au sancționat contravențional un bărbat de 58 de ani, din localitate, pentru încălcarea prevederilor Legii 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

Polițiștii efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, după ce președinții a două secții de votare din localitățile Scornicești și Corabia au sesizat lipsa a câte unei ștampile de vot.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți