17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incident electoral și în comuna Brebeni

- Advertisement -

Polițiștii au dat o nouă amendă în ziua alegerilor locale, în urma constatării unui incident electoral în comuna Brebeni. Un bărbat nu a băgat cinci buletine de vot în urne la o secție de votare, după ce a spus că își ajută concubina care nu ar fi știut să citească, dar și-a fotografiat și buletinul după ce a pus ștampila „Votat”. Acesta a fost sancționat, spun oamenii legii.

„Polițiștii Secției de Poliție Rurală Coteana au fost sesizaţi prin apelul de urgență 112 despre faptul că într-o secție de votare din comuna Brebeni se află o persoană care are asupra sa cinci buletine de vot. Din verificările efectuate a reieșit faptul că două persoane, care au o relație de concubinaj, la intrarea în secția de votare, au primit câte patru buletine de vot și au intrat în cabine alăturate pentru a-și exercita dreptul la vot. Întrucât femeia nu ar fi știut să citească, a solicitat sprijinul concubinului pentru a ștampila buletinele în locurile indicate de aceasta. Bărbatul a ștampilat cele opt buletine repartizate celor doi, după care a introdus în urna de vot doar trei dintre ele”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sursa citată mai arată că bărbatul a fost observat de membrii comisiei, acestuia fiindu-i reținute cele cinci buletine care nu au fost introduse în urnă, în vederea anulării acestora. Totodată, polițiștii au stabilit faptul că alegătorul a fotografiat buletinul de vot.

Alegătorul care avea asupra sa buletinele, dar și-a pozat și votul, a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 115 din anul 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a mai transmis reprezentantul Poliției Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți