18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Oltul înregistrează decesul 58 din cauza infecției cu COVID-19. Este vorba despre un slătinean

- Advertisement -

Județul Olt a înregistrat un nou deces din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2. Este cel de-al 58-lea de la începutul pandemiei, fiind vorba despre un bărbat de 78 de ani, din municipiul Slatina, care era internat la Spitalul Municipal Caracal.

Potrivit unor surse medicale, slătineanul a ajuns, pe 23 septembrie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după șapte zile de la debut. Aici a fost testat pentru depistarea noului Coronavirus, rezultatul fiind unul pozitiv, iar în cursul serii de joi, 24 septembrie, acesta a fost transferat la Spitalul Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt.

Din păcate, două zile mai târziu, respectiv sâmbătă, 26 septembrie, acesta a murit, cauza decesului fiind un stop cardiorespirator și infecția cu virusul SARS-CoV-2, forma fiind una severă. Surse medicale din Spitalul Caracal spun că bătrânul de 78 de ani, din Slatina, avea și comorbidități precum insuficiență respiratorie, tahicardie sinusală și hipertensiune arterială gradul II.

În afară de decesul cu numărul 58, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în județ au fost raportate în ultimele 24 de ore și noi îmbolnăviri cu Coronavirus. Sunt cu 16 mai multe față de ziua anterioară, bilanțul total al infecțiilor COVID-19, de la începutul pandemiei, ajungând duminică la 1.817.

Oltul are și acum bolnavi internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde se tratează cei diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, care au test cu rezultat pozitiv în urma retestării.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 16 cazuri noi, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost două persoane ce au fost reconfirmate pozitiv la infecția COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți