8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei dosare penale și cinci amenzi, de la începutul procesului electoral

- Advertisement -

33 de sesizări privind posibile încălcări ale legislației electorale au fost înregistrate în județ de la începutul procesului de votare și până la ora 16:00, în cadrul alegerilor locale pentru desemnarea primarilor, consilierilor locali, președintelui Consiliului Județean Olt și consilierilor județeni, organizate duminică, 27 septembrie. Trei dosare penale au fost întocmite, dar și cinci amenzi au fost aplicate, în această perioadă, anunță reprezentanții IPJ Olt.

„În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite trei dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale. 25 dintre sesizări nu s-au confirmat”, transmite IPJ.

Sursa citată mai arată că printre infracțiunile constatate se numără și fapta unui membru al unei secții de votare din municipiul Slatina care a votat la secția respectivă, deși nu avea acest drept.

Polițiștii olteni mai spun că în județul Olt au fost instituite trei zone de siguranță și 11 zone de risc, care cuprind 19 localități, unde polițiștii, împreună cu jandarmii, acționează suplimentar în ziua alegerilor, pentru a preveni fraudarea procesului electoral, dar și pentru a asigura un climat optim de siguranță publică.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți