13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Echipa social democraților Marius Oprescu și Emil Moț a câștigat alegerile locale

- Advertisement -

Partidul Social Democrat a obținut un rezultat foarte bun la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, potrivit numărătorii paralele a voturilor, având în vedere că rezultatele finale nu sunt deocamdată cunoscută. Ca și la alegerile de acum patru ani, candidații social democrați au câștigat primăriile municipiilor Slatina, Caracal și ale orașelor Balș, Corabia, Potcoava, Piatra Olt, dar și Consiliul Județean Olt. Din toate calculele, PSD a obținut fotoliile de primar și în 90 de comune, spune Marius Oprescu, președintele PSD Olt.   

„Ne-a fost mai uşor decât în alte dăţi pentru că am venit în faţa oamenilor cu investiţii clare pe care le-am făcut, cu obiective clare pentru mandatul următor, iar acest lucru s-a văzut şi la urne. Am câştigat cele două municipii, şi îl felicit aici pe domn primar pentru un nou mandat (Emil Moț n.r.), am câştigat şi Caracalul şi am câştigat oraşele Balş, Corabia, Potcoava, Piatra Olt. Din păcate avem şi oraşe pe care le-am pierdut, Drăgăneştiul şi Scorniceştiul. Dar, aşa este în viaţă, localităţi pe care le câştigi, localităţi pe care le pierzi, totul trebuie privit cu optimism. În ceea ce priveşte comunele, încă se centralizează, dar din toate calculele vom avea peste 90 de comune pe care le vom câştiga. Eu cred că arată încă o dată, aceste rezultate la Olt, că electoratul din judeţul Olt are încredere în noi. Mulţumesc încă o dată pentru acest lucru că au dovedit că au încredere în noi şi le promit tuturor oltenilor că nu-i vom dezamăgi şi vom continua pe acelaşi drum al implementării proiectelor, al modernizării, pe investiţii atât pe fonduri proprii, cât şi fonduri naţionale, dar mai ales atragerea de fonduri europene”, a declarat Oprescu.

Estimările sale sunt că rezultatul va fi foarte bun şi în privința Consiliului Judeţean, PSD reuşind să aibă majoritate fără alianţe cu alte partide. „Din toate estimările şi calculele noastre, sperăm, şi sunt convins după cum arată rezultatele la această oră, că vom face majoritate singuri pentru Consiliul Judeţean. Rezultatele pe oraşe dovedesc acest lucru. De exemplu, la primari, pentru că aici s-au numărat mai întâi, pe Caracal avem 53% ca şi procent, probabil Consiliul Local şi Consiliul Judeţean sunt puţin în urmă, pentru că acolo s-au mai împrăştiat voturile, dar cu siguranţă ne apropiem de un 50%. Atâta timp cât închizi pe oraşe în jur de 50%, e uşor din zona comunelor să depăşim acest prag de 50% şi să facem majoritatea. Nu cred că vor fi probleme pentru crearea majorităţii în Consiliul Judeţean, dar la această oră vorbim doar pe tendinţe şi nu avem calcule exacte, pentru că nu avem cifre şi procesele verbale de la comune”, a mai spus Oprescu când a dat primele declarații după aflarea rezultatelor.

Social democratul Emil Moţ a mai obținut un nou mandat de primar la Slatina și l-a învins pe Liviu Voiculescu, preşedintele Partidului Național Liberal Olt. Acesta speră să obţină şi majoritatea în Consiliul Local, dar cifrele nu sunt atât de optimiste ca la CJ. „Vreau să le mulţumesc slătinenilor. Vă mulţumesc din suflet, dragii mei! A fost o zi grea, dar au fost patru ani de muncă pe care împreună i-am dus şi acesta este rezultatul. Vă mulţumesc din suflet şi vor urma încă 4 ani de muncă. Ne apropiem de 50% pe Slatina. Facem şi Consiliul Judeţean şi Consiliul Local fără alianţă, a declarat Moţ.

Voiculescu a dat și el o scurtă declarație după aflarea rezultatelor parțiale: „Vă mulțumesc acelora care ați mers la vot astăzi și ați fost parte din procesul democratic. Din păcate, orașul nostru va continua să fie un oraș roșu. Respectăm votul cetățenilor și vom continua să luptăm pentru Slatina din Consiliul Local. Lupta nu se termină azi. Lupta abia începe. Continuăm. Miilor de susținători le mulțumesc din suflet și vă promit că nu renunțăm”.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți