22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Crește numărul pacienților confirmați cu SARS-CoV-2, internați în spitalele din Olt

- Advertisement -

Dacă în urmă cu câteva zile vorbeam de o scădere a numărului bolnavilor infectați cu COVID-19 și internați în unitățile medicale din județul Olt, pentru a primi tratament de specialitate, iată că în ultima zi s-a înregistrat o nouă creștere a acestora. În prezent, potrivit cifrelor anunțate de Direcția de Sănătate Publică Olt, sunt 92 de pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 și internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal.

DSP a anunțat că din cele 22 de cazuri noi de Coronavirus raportate joi de Grupul de Comunicare Strategică, trei sunt în rândul angajaților Spitalului Județean de Urgență Slatina, restul fiind cu transmitere comunitară.

Cu aceste îmbolnăviri, județul Olt ajunge la un bilanț total de 1.872 de persoane confirmate cu infecția COVID-19 de la începutul pandemiei, iar 92 dintre acestea sunt internate la spital, 14 fiind pe Secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă Slatina şi Caracal. Totodată, 1.747 de olteni au fost externaţi, aproape 980 fiind vindecați, puțin peste 520 care s-au externat la cerere și aproximativ 250 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu. Din păcate, din cauza acestei boli au murit până acum și 59 de persoane din județ, însă toate acestea aveau și alte probleme medicale.

Potrivit statisticilor specialiștilor DSP, sunt şi 9.959 de persoane din Olt care s-au testat pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți