22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cursuri în sistem online la clase din zece unități de învățământ oltene

- Advertisement -

Nici nu a început bine anul de învățământ, căci, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, au apărut deja mai multe cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, elevilor și personalului auxiliar de la mai multe unități de învățământ din județul Olt. De aceea, reprezentanții Prefecturii, împreună cu cei ai Inspectoratului Școlar Județean și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, au decis ca în acestea desfășurarea cursurilor să se desfășoare așa cum prevede scenariul III sau roșu, adică în mediul online. La ora actuală, elevii din peste 30 de clase de la nouă unități școlare oltene, dar și toți copiii de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina, fac orele pe Internet.

Ultimele date oficiale remise joi, în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt care a avut loc înainte cu o zi, arată că s-a luat decizia suspendării activităților didactice organizate în modalitatea „față în față”, așa cum prevede scenariul I sau verde, în cele peste 30 de clase din cele nouă unități de învățământ, dar și în toată școala generală din Slatina, pe o perioadă de 14 zile, în toată această perioadă orele desfășurându-se în online.

Autoritățile județene au făcut și o recomandare consiliilor de administrație ale unităților școlare oltene care funcționează în scenariul II sau galben, cursurile fiind în sistem hibrid, ca perioada de desfășurarea a activităților didactice să fie de 14 zile cu prezență față în față, respectiv de 14 zile în mediul online.

Din data de 30 septembrie, la Școlile Gimnaziale din localitățile Spineni și Tătulești, unde s-a trecut în scenariul roșu după apariția focarului de Coronavirus de la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, mai mulți angajați de aici care locuiau în cele două comune fiind infectați, s-a decis reluarea activității școlare după scenariul I sau verde de funcționare. De săptămâna trecută au început cursurile după scenariul verde și copiii de la Școala Gimnazială Vădăstrița, aici orele fiind făcute pentru o săptămână în online, așa cum prevede scenariul roșu, după ce în prima zi a anului de învățământ 2020 – 2021 s-a anunțat că o profesoară este infectată cu COVID-19.

Dar iată cum arată la ora actuală datele despre unitățile de învățământ unde, la unele clase, se învață după scenariul III:

Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal – clasa a X-a, în perioada 25 septembrie – 8 octombrie

Colegiul Național „Ioniță Asan” Caracal – clasa pregătitoare Step by step, în perioada 24 septembrie – 7 octombrie

Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina – clasa a XII-a F, în perioada 25 septembrie – 8 octombrie

Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina – clasele a II-a A, a VI-a C și a IX-a D, în perioada 23 septembrie – 6 octombrie

Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal – clasa pregătitoare și clasa a II-a Step by step, clasele a I-a A, a I-a B și a IV-a B, clasa a V-a – grupa care a fost fizic la cursuri, clasele a VI-a A, a VII-a B, a VII-a C, a VIII-a B și a VIII-a C, în perioada 25 septembrie – 8 octombrie

Școala Gimnazială nr. 2 Caracal – clasele a VIII-a A, a VIII-a B, a VIII-a C, a V-a A, a V-a B, a V-a C – grupele care au fost fizic la cursuri, clasele a VI-a A, a VI-a B – grupele care au fost fizic la cursuri, în perioada 25 septembrie – 8 octombrie

Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina – toată, în perioada 21 septembrie – 4 octombrie

Școala Gimnazială Slătioara – clasele a V-a, a VII-a și a VIII-a, în perioada 21 septembrie – 4 octombrie

Școala Gimnazială Bobicești – clasa a V-a, în perioada 25 septembrie – 8 octombrie

Școala Gimnazială Drăghiceni – clasa a II-a, în perioada 24 septembrie – 7 octombrie

Cătălin FIRCOIU   

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți