Peste 4.200 de persoane s-au angajat prin intermediul AJOFM, de la începutul anului

Nu aveau un loc de muncă, însă în urma serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt au reuşit să se angajeze. Peste 4.200 de olteni, căci despre ei este vorba, au fost încadraţi în muncă în primele opt luni ale anului, aproape 3.700 dintre ei făcând parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile.

Mai exact, statisticile Agenției de Șomaj Olt arată că 4.226 de persoane şi-au găsit un job până la sfârşitul verii, iar 1.616 au vârsta de peste 45 de ani, 875 între 35 și 45 de ani, 732 între 25 și 35 de ani, iar 1.003 sunt tineri sub 25 de ani. 1.948 dintre oltenii angajați în primele opt luni din 2020 provin din mediul urban, iar 2.278 sunt din mediul rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă arată că cei mai mulţi au studii liceale, respectiv 1.519, acestea fiind urmate de cele cu studii gimnaziale – 795, profesionale – 685 şi 143 sunt cu studii universitare.

„Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt în perioada de referinţă, 3.661 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele agenţiei”, se arată într-un comunicat remis de instituţie.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, oltenii aflaţi în căutarea unui job înregistraţi în baza de date a AJOFM în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea 76 din 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, 14.225 de persoane din Olt au beneficiat anul acesta de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<