3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-au reluat activitățile culturale în instituțiile oltene

- Advertisement -

Încet, dar sigur, au început să fie reluate activitățile culturale la nivelul instituțiilor de profil din județul Olt, iar primele evenimente au fost deja programate pentru luna octombrie. Putem spune că printre instituțiile culturale care și-au deschis deja porțile sunt Centrul Cultural „Eugen Ionescu” și Cinema Slatina, dar și Galeria Artis a Muzeului Județean Olt.

În zilele de 14 și 15 octombrie, la Centrul Cultural Slatina, se va juca piesa de teatru „Toți banii merg la Lola”. Reprezentanții instituției culturale spun că este primul spectacol care a fost programat în această lună, bineînțeles cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemia de Coronavirus.

„Primul spectacol programat în luna octombrie 2020 la Centrul Cultural «Eugen Ionescu» este piesa «Toți banii merg la Lola» al Asociației Culturale Olt Artis Slatina, care se va juca în zilele de 14 și 15 octombrie 2020, începând cu orele 19:00”, au precizat organizatorii. Biletele au fost deja puse în vânzare de marți, 29 septembrie, în limita locurilor stabilite de Centrul Cultural Slatina, conform cerințelor impuse de autoritățile sanitare.

În sală au acces aproximativ o sută de persoane, transmit reprezentanții instituției culutrale: „Începând cu luna octombrie se reiau spectacolele de teatru cu respectarea strictă a normelor în vigoare și a măsurilor de prevenție stabilite de organele abilitate ale statului și implementate la nivelul instituției. Spectacolele vor fi programate la intervale suficient de mari, astfel încât să se poată realiza o igienizare corespunzătoare a spațiilor interioare. Numărul locurilor în sală va fi limitat la aproximativ 100, respectând cerințele impuse de organele sanitare”.

De la 1 octombrie, și-a reluat activitatea și Cinema Slatina, care funcționează în cadrul Centrului „Eugen Ionescu” de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Primele proiecții de film 2D vor rula doar în Sala Albastră a cinematografului, Sala Roșie fiind în revizie tehnică, iar acestea sunt „Mulan” – aventuri, la orele 14:00 și 18:50, „După ce ne-am certat” – dramă, de la ora 16:30, și „Un tataie de coșmar” – comedie, începând cu ora 21:20. Prețul unui bilet întreg este de 14 sau 16 lei, iar al unui bilet redus de 11 sau 13 lei. Reprezentanții Cinema Slatina mai spun că rezervările sunt anulate automat de sistem cu zece minute înaintea începerii filmului, iar pentru a evita pierderea rezervării spectatorii sunt rugați să se încadreze în timp, luând în calcul, totodată, posibilitatea aglomerației la case de bilete.

Și Muzeul Județean Olt organizează un eveniment cultural luna aceasta, expoziția „Puzzle de culori” a pictorului Mihai Marin Cârstea fiind deschisă publicului la Galeria Artis, în perioada 1 – 31 octombrie. Organizatorii precizează că aceasta este cea de-a doua expoziție care poate fi văzută de iubitorii artelor atâr în simezele Galeriei „Artis”, cât și în mediul online, lucrările fiind postate pe pagina oficială de Facebook a Muzeului Județean Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți