19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Două decese și alte 37 de infecții cu virusul SARS-CoV-2, raportate în județ

- Advertisement -

O nouă creștere a numărului de infecții cu COVID-19 raportată vineri de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Olt numărul acestora sărind la peste 1.900. Mai exact, cifra cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei a ajuns la 1.909, numai în ultima zi fiind comunicate cu 37 mai multe îmbolnăviri față de ziua anterioară. Județul a apărut, din nefericire, și pe lista deceselor, în 24 de ore fiind raportate două persoane care au fost răpuse de virusul SARS-CoV-2.

Cele două persoane confirmate cu noul Coronavirus care au încetat din viață sunt o femeie de 70 de ani, din comuna Mărunței, și un bărbat de 60 de ani, din municipiul Slatina.

Bătrâna a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina pe 20 septembrie, în aceeași zi fiind diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2, iar pe 21 septembrie a fost transferată la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ. Din păcate, în data de 1 octombrie, inima acesteia a încetat să mai bată, cauza decesului, potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt fiind stop cardiorespirator și infecția COVID-19, ca și boli asociate aceasta având hipertensiune arterială grad III, diabet zaharat tip II, insuficiență renală cronică acutizată.

Bărbatul din Slatina a fost internat la Spitalul Slatina pe 18 septembrie, proba pentru determinarea noului Coronavirus fiind recoltată pe 20 septembrie, acesta fiind confirmat cu boala ziua următoare. După nouă zile acesta a murit, cauza decesului fiind stop cardiorespirator și infecția COVID-19. Reprezentanții DSP au mai spus că acesta suferea de tumoră malignă de colon și diabet zaharat tip II.

Oltul continuă să aibă și pacienți care sunt internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei diagnosticați cu SARS-CoV-2, ce au test cu rezultat pozitiv în urma retestării. Distinct de cele 37 de cazuri nou confirmate, în urma retestării bolnavilor care erau deja pozitiv, în ultima zi a fost o persoană reconfirmată pozitiv cu virusul.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți