2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii de la Liceul „Mihai Viteazul” Caracal, învață în online 14 zile. Scenariu roșu și la grădinița din Vulpeni

- Advertisement -

Rând pe rând, tot mai multe unități de învățământ din județul Olt intră în scenariul roșu după ce atât copii, cât și profesori, sunt confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Ultimele cazuri sunt cele înregistrate la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din municipiul Caracal și Grădinița cu Program Normal Vulpeni, structură a școlii gimnaziale din localitate.

La unitatea de învățământ liceal caracaleană un elev a fost depistat cu infecția COVID-19. Având în vedere că este al treilea licean care a contractat boala, toți cei aproximativ 900 de elevi care învață în 30 de clase ale Liceului „Mihai Viteazul” vor efectua, pentru următoarele două săptămâni, orele în sistem online, așa cum prevede scenariul III sau roșu. Oricum, în muncipiul Caracal, având în vedere că rata de infectare depășea un caz la mia de locuitori, toate unitățile școlare au început anul de învățământ 2020 – 2021 după scenariul II sau galben, iar la acest liceu exista și o lipsă de spațiu care să asigure distanțarea elevilor în sălile de curs.

Cursurile în online se fac și la Grădinița cu Program Normal Vulpeni, structură a școlii generale din comună, după ce educatoarea a fost confirmată cu virusul SARS-CoV-2.

În județul Olt, și toată Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina este în scenariul roșu până în data de 4 octombrie, după ce acum două săptămâni aici au fost depistați cu noul Coronavirus, trei persoane din rândul personalului auxiliar, respectiv două femei de serviciu și un paznic.

Totodată, potrivit datelor centralizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt, acum două zile cursanții din 53 de clase de la 12 unități de învățământ liceal și gimnazial din județ făceau orele în mediul online.

În jur de zece elevi, dar și zece cadre didactice, au fost confirmați cu infecția COVID-19, de la începerea anului școlar și până în prezent.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți