10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție, în contextul pandemiei de Coronavirus

- Advertisement -

Creșterea numărului de cazuri SARS-CoV-2 în județ a făcut ca polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii locali, sprijiniți de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt să intensifice controalele privind respectarea prevederilor Legii 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Coronavirus. Doar în ultimele 24 de ore, autoritățile au legitimat peste 300 de persoane și au verificat zeci de zone aglomerate și mijloace de transport în comun, în urma controalelor fiind date peste 60 de amenzi, 46 dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție.

Forțele de ordine, sub autoritatea Prefecturii Olt, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii infecției COVID-19.

Aproximativ 200 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au participat la misiunile care au avut loc în ultima zi, fiind legitimate peste 300 de persoane și verificate 30 de obiective, locații și aproximativ 80 de mijloace de transport în comun.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 11.000 de lei. Dintre acestea, 46 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Autoritățile au și recomandări pentru locuitorii județului Olt, printre cele mai importante fiind păstrarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție, respectarea modului de organizare a evenimentelor și neexpunerea la riscuri. „Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu. Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, astfel vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci este important ca toți să conștientizeze că sănătatea și viață persoanelor sunt cele mai importante”, au mai transmis reprezentanții IPJ.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți