7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei bărbați, infectați cu SARS-CoV-2, au decedat. Unul era rezident la CIA Spineni

- Advertisement -

Oltul a înregistrat în ultima zi trei decese din cauza infecției cu COVID-19, fiind vorba de doi bărbați din mediul rural și unul din mediul urban. Unul dintre aceștia era beneficiar al Centrului de Îngrijire și Asistență Spineni din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, acesta fiind cel de-al doilea asistat de aici care a încetat din viață.

Primul dintre bărbați a fost de două ori internat în spital. Este vorba despre un bătrân de 78 de ani, din comuna Fărcașele, care pentru prima dată a fost internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, pe Secția Neurologie, în perioada 9 – 25 septembrie, ziua în care a fost confirmat cu infecția SARS-CoV-2 fiind 24 septembrie. La doar două zile de la externare, pe 27 septembrie, acesta a revenit la spitalul caracalean, cu o stare generală alterată și, din păcate, la șase zile de la reinternare, pe 3 octombrie, inima bărbatului a încetat să mai bată. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au transmis ca și cauză a decesului stopul cardiorespirator și infecția COVID-19, ca și comorbidități acesta având parapareză, suspect de accident vascular cerebral și hipertensiune arterială.

Rezidentul de la centrul din Spineni este un bărbat de 61 de ani, din comuna Leleasca, acesta fiind al doilea deces înregistrat aici de la instituirea focarului de Coronavirus. Era asistat social în instituția DGASPC Olt de la sfârșitul lunii mai a anului 2013 și primul caz de la CIA Spineni care a fost confirmat cu Coronavirus. Pe 13 septembrie a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar ziua următoare a fost confirmat cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 și pe 17 septembrie a fost transferat la Secția Anestezie și Terapie Intensivă. Bătrânul avea boli asociate schizofrenie paranoidă, sepsis și sindrom discordant, transmite DSP, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecție COVID-19.

Ultimul bărbat care a murit din cauza unui stop cardiorespirator și a infecției COVID-19 este din mediul urban și avea 79 de ani. Specialiștii în sănătate publică din județ spun că acesta a ajuns la Spitalul Slatina pe 1 octombrie și a decedat la doar o jumătate de oră de la internare. În aceeași zi i-au fost recoltate probe pentru depistarea SARS-CoV-2, rezultatul pozitiv fiind primit pe 2 octombrie, la o zi după ce inima sa a încetat să mai bată. Olteanul avea ca și comorbidități casecsie.

Cu aceste trei decese, bilanțul total al acestora în județ, de la începutul pandemiei, a ajuns la 65.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți