15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Forțele de ordine continuă să prevină răspândirea COVID-19. Aproape 1.500 de persoane verificate

- Advertisement -

În ultimele patru zile, polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii locali, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, zilnic, peste 200 de forțe de ordine au desfășurat controale, în timpul acestora fiind verificate aproape 1.500 de persoane și aplicate peste 300 de amenzi.

Pe fondul numărului mare de infecții cu virusul SARS-CoV-2 înregistrate în județul Olt, autoritățile au desfăşurat sute de acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii noului Coronavirus.

„Sub autoritatea Prefecturii Olt, în perioada 1 – 4 octombrie, peste 200 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și polițiști locali au fost zilnic în control. Astfel, au fost verificate aproximativ 1.500 de persoane și 450 de obiective sau locații. Pentru abaterile constatate au fost aplicate  peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar 270 dintre acestea s-au dat pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Duminică, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune punctuală, cu precădere în piețele din județ. Adiacent activităţilor desfăşurate pentru limitarea răspândirii infecției COVID-19, poliţiştii au aplicat  șapte amenzi, în cuantum de 35.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți