10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Control judiciar pentru șapte persoane acuzate de infracțiuni cu tutun. Decizia, în urma unor descinderi efectuate la Rotunda

- Advertisement -

Șapte persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal au fost plasate sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Măsura preventivă a fost luată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, după ce în urmă cu aproape o lună au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare în comuna Rotunda, într-un dosar penal.

Dosarul a fost instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, care în urma audierilor și administrării probatoriului au prezentat persoanele în fața anchetatorilor caracaleni.

„În fapt, persoanele sunt bănuite că ar fi cultivat și achiziționat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

În urma a 19 descinderi efectuate la data de 14 septembrie 2020 în această cauză, în comuna Rotunda, polițiștii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunțit, peste o tonă de tutun foi și două aparate de mărunțit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 101.000 lei, mai spune IPJ.

În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kilogram tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri , fapte prevăzute și pedepsite de Codul Fiscal.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți