3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bercea Mondial, înapoi după gratii

- Advertisement -

A fost eliberat condiționat anul trecut, iar acum se întoarce în închisoare. Este vorba despre cunoscutul om de afaceri Sandu Anghel, cunoscut și sub numele de Bercea Mondial, decizia venind după ce miercuri magistrații Curții de Apel Craiova au dat sentința definitivă în dosarul în care interlopul și fiul acestuia, Laurențiu Anghel, zis Procuroru’, au fost judecați și condamnați pentru infracțiunea de tentative de omor asupra lui Valeriu Matei, fostul viceprimar al municipiului Slatina. Fapta a fost comisă de cei doi în urmă cu peste zece ani, în ianuarie 2009.

Sandu Anghel are de ispășit în spatele gratiilor nu mai puțin de 13 ani și 272 de zile, iar băiatul său, Laurențiu, a fost condamnat de Tribunalul Olt la 9 ani și 6 luni de închisoare, în regim de detenție. Dacă Mondialul este cercetat penal pentru tentativă de omor simplu asupra fostului viceprimar al Slatinei, Procuroru’ este acuzat de tentativă la infracțiunea de omor deosebit de grav asupra lui Valeriu Matei și a prietenului său Gheorghe Adrian Văduvă, implicat în scandalul care a avut loc acum mai bine de zece ani.

Miercuri, judecătorii Curții de Apel Craiova au fost cei care au respins apelurile declarate în proces de Sandu și Laurențiu Anghel, Valeriu Matei, victima acestora, dar și de Parchet. „Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchet, inculpatul Anghel Laurenţiu şi partea civilă Matei Valeriu. Admite apelul declarat de inculpatul Anghel Sandu. Desfiinţează, în parte, sentinţa sub aspectul laturii civile. Reduce cuantumul daunelor morale la care a fost obligat inculpatul Anghel Sandu către partea civilă Matei Valeriu, de la 40.000 de euro la 10.000 de euro, sumă ce va fi plătită în lei la cursul valutar al Băncii Naționale Române din data plăţii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu contravin prezentei decizii. Obligă pe apelantul parte civilă Matei Valeriu la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Obligă pe apelantul inculpat Anghel Laurenţiu la 800 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu rămân în sarcina statului. Definitivă. (…)”, se precizează în hotărârea instanței de judecată din 7 octombrie.

Având în vedere sentința dată de Curtea de Apel Craiova, atât Bercea Mondial, cât și Procuroru’, se întorc acum după gratii.

Mandatele de executare au fost emise de Tribunalul Olt şi puse în aplicare de poliţiştii din Mehedinţi. 

„Poliţiştii Serviciului de Investigatii Criminale – Compartimentul Urmăriri, în colaborare cu Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin, au identificat doi bărbaţi, de 53, respectiv 32 de ani, din Drăgăneşti Olt, județul Olt, şi din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 13 ani, respectiv 9 ani. Cei doi au fost condamnati de Tribunalul Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor”, au precizat reprezentații IPJ Mehedinţi.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justitie i-au trimis în judecată pe cei doi membri ai familiei BerceaAnghel în luna iunie 2018. Victimele acestora au fost Valeriu Matei, care a fost înjunghiat cu un cuțit în umăr, și un prieten de-al său, Adrian Văduva, ce a fost lovit cu autoturismul și s-a ales cu piciorul rupt, după ce a încercat să se ferească trăgând cu un pistol cu gaze mai multe focuri de armă în plan vertical. Totul s-a petrecut pe 22 ianuarie 2009 în fața uneia dintre casele Mondialului din municipiul Slatina, de pe strada Pitești, conflictul spontan dintre aceștia fiind surprins de camerele de supraveghere ale unei spălătorii auto din zonă. Scandalul a fost generat de unele neînțelegeri cu privire la un teren pe care fostul viceprimar al Slatinei și fost consilier local îl vânduse anterior unei persoane.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți